ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Пловдивчани на линия:

Чистотата на Пловдив

Трябва да сте регистриран потребител и да се присъедините към групата, за да може да оставите мнението си.
мръсния въздух в Пловдив-тясно свързан с горенето на въглища
Веселин Пд написа на 06.02.2015 г.:
Точно на кръстовището, за което говоря, има камери. Отделен е въпроса дали все още работят, дали записват, дали някой гледа записи и т.н. Иначе по въпроса с преченето - много пречат и завиващите на ляво от средна лента големи ТАРИКАТИ. Защото те затапват кръстовището нацяло в много от случаите и вместо тези от лява лента да се изнесат навътре в кръстовището и да се подредят както трябва, от средна лента некой тарикат минава, затапва и лява лента и средна със задницата си и накрая минава само той плюс още 1-2 коли от лява лента.

CAB написа на 06.02.2015 г.:
По коледа бях с един така наречен град, който няма да споменавам. Имаше един кретен, който се отопляваше с печка, в която слагаше вместо дърва/въглища - парцали. Комшии разказаха, как този човек всяка седмица си доставял по 5-6 чувала с парцали и се топли всяка зима с тях. Не знам дали си представяте, но това нещо смърди в радиус от 500м, да не говорим, че влиза в дома, вмирисва дрехи и т.н. Е на тва му викам мръсен въздух :) Колкото до проблемните леви завои -> проблема не е само малоумно настроените светофари, според мен има и друго -> в Пловдив сме свикнали да минаваме на жълто и тъмно жълто когато сме направо. Това пречи на завиващите наляво. Ако има камерки навсякъде съм сигурен, че като се завърти един цикъл с глоби, ще намалеят катастрофите и в такива случаи като при Веселин Пд ще се минава с 1-2 светофара по бързо :)

Веселин Пд написа на 06.02.2015 г.:
Абсолютно съм съгласен. Снощи висях 15 минути на кръстовището на Победа и България заради малоумния свветофер, а бях едва 8-9-та кола. Просто на зелено минават твърде малко коли на ляво, защото по България ги пуска на секция, а по Победа не и е някакъв ужас. Смениха се 3-4 светофара, което не е много, но предвид, че нямаше много коли е абсурдно.

djjonny написа на 06.02.2015 г.:
за мръсния въздух има основна роля автомобилния трафик. проблема не е чак толкова от самите коли колкото задръстванията и малоумно настроените светофари. да не говорим че всичко се прави обратно на логиката... отоплението на дърва и въглища подпомагат увеличаването на твърдите частици във въздуха...

Веселин Пд написа на 10.01.2015 г.:
Според мен горенето на дърва не е чак такъв проблем. Много хора и в цивилизованите страни ползват камини, макар че аз лично поне в централните градски части не се сещам да съм виждал такова нещо като изсипване на камион с дърва пред сградата и после някво мъкнене и мръсотии, но това е отделна тема. Проблемът според мен е в горенето на въглища и разни други неща, които пък съвсем не са за горене.

Нели Златарева написа на 10.01.2015 г.:
Според мен,горенето на всякакви боклуци в печките вкл и въглища,няма как да не замърси стократно повече и без това мръсния въздух на града.Навсякъде по света,в цивилизацията,това е абсолютно забранено,защото е доказано,че е канцерогенно....ама в Бг.това май няма как да се случи!!!


ВХОД за регистрирани
E-mail / Потребителско име
Парола
запомни ме на този компютър
забравена парола

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: