ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Пловдивчани на линия:

Въпроси и отговори към кмета и общинската администрация

Трябва да сте регистриран потребител и да се присъедините към групата, за да може да оставите мнението си.
Джамията на джумаята
Фелибелията написа на 06.11.2010 г.:
Всичко може да се приеме някак си. Но непрекъснатите кавги пред вратите на молитвен дом - ето това е срамното. Ама както казват хората - хубава работа, ама ...

Xena написа на 03.11.2010 г.:
По принцип съм толерантна към други религии, но само когато ни ме пречат. А виенето от джамията, и то на центъра на Пловдив е меко казано неприятно. Нека си се молят там, но да не натрапват религията си.

joroRsh написа на 01.11.2010 г.:
аве мноо сте тесногърди!!!

Ema написа на 06.10.2010 г.:
Аз съм против маанетата и виенето които се носят от тази джамия.

калпазанчо написа на 05.10.2010 г.:
село нямам еми,но все пак сигурно почиваш по официалните празници(християнски)и сигурно децата ти по коледа не ходят на училище.И какво ли правиш на 3 март - сигурно отиваш на работа?А не се питаш ли питаш как така масово се почива на пиянския ден? Ами пак ти казвам това е България и християнството е официална религия.Мен не ме дразни джамията,даже мисля,че е културен паметник,но само паметник,а действаща джамия.

emilia77 написа на 05.10.2010 г.:
калпазанчо,и ти си иди на село и така там няма да те дразни джамията!!!Не съм от Турция,но не искам да слушам дрънчене от всяка църква по повод и без повод,за Ганьов ден,за пиянския ден все поводи.....все шум...може официалната религия да е християнство,но има и други религии,и правила и забрани трябва да са еднакви за всички!!!

калпазанчо написа на 05.10.2010 г.:
към емилия77 не разбирам кое те дразни? Може би слушаш биещи камбани по 2 часа? Ти знаеш,че в тази държава официалната религия е православно християнство.Иди си в Турция и няма да те дразнят камбани.

emilia77 написа на 05.10.2010 г.:
И за мен камбанариите от църквите са тромоз,но никои не ме пита искам ли или не!!!И аз не съм расист,но не искам да чувам дрънчене!!!

rstoilova написа на 04.10.2010 г.:
На мен ми е интересно как дълго време нищо не се чуваше от там и защо извендъж започна ... От турското робство се освободихме , но от турското присъствие май никога няма да успеем. Не ме разбирайте погрешно - не съм расист , но откровено си казвам ,че тези песнопения ме дразнят и не намирам начин да ги филтрирам - ако някой иска да ги слуша - моля, нека влезе в джамията и да си слуша колкото иска. Мога да направя аналогия с тютюнопушенето - за него може да се измили закон, макар и все още неприет , а за това? Не е ли вид звуково замърсяване това - все едно да взема мегафон и в определени часове на деня , да пея от някой площад. Ми к'во като мислите ,че пея фалшиво - според мен си е су-пер!

monch написа на 30.09.2010 г.:
И аз чух някакви нечленоразделни звуци от ракетата (минарето), и много бих искал да знам това законно ли е. Вече в трета страна от ЕС (Франция;Белгия и скоро в Италия) ограничават законово мюсюлмански привички и мисля че това трябва да се направи и тук. Има страни в които освен забрана за строеж на минарета има и забрана за вдигане на шум от същите.

Austin Powers написа на 30.09.2010 г.:
Да, наистина е крайно неприятно.

Александър Коларов написа на 30.09.2010 г.:
ТОВА Е АБСОЛюТЕН ТОРМОЗ

rstoilova написа на 29.09.2010 г.:
От няколко дена насам в различни часове от деня се чуват песноменията на Дажамията на Джумаята . Цялата Главан улица е огласена от тях ...
До преди известно време не се чуваха . Чудя се господа Общинари кой точно разреши отново да се пее от минарето? НЯмам протия другите религии , но както аз не им навирам моята в лицата , така не искам и те да ми навират своята ... Често да ви кажа не знам в центъра на Пловдив ли съм в центъра на Истамбул :(


ВХОД за регистрирани
E-mail / Потребителско име
Парола
запомни ме на този компютър
забравена парола

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: