ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Пловдивчани на линия:

Пречи ли ви шумът от сватбите на Гребната база?

Трябва да сте регистриран потребител и да се присъедините към групата, за да може да оставите мнението си.
Пречи ли ви шумът от сватбите на Гребната база?
мема написа на 24.08.2012 г.:
Аз също живея срещу гребната ,на Пещерско шосе, много пъти се чуват фойерверки, които стряскат, обикновено се появяват в късните часове, котката ми се крие зад тоалетната, сякаш има гръмотевици, да не говорим за нас, обикновено там се празнуват не само сватби, но и рожденни дни на пловдивски политици...явно, там си им е конак...говоря за Джия Бийч-а, за който рекламата е, че се намира в екологичната зона на Пловдив, та...наред с птиците, рибите и вс останало, сякаш сме във война...къде са екологичните организации, къде е намесата на органите на реда...ТЕ ТАКОВА НЕЩО НЕМА!...В РБългария който може да си плаща, няма проблеми...останалите ще правим сухи тренировки...


Ден написа на 04.08.2012 г.:
Тези, които искат да се женят при такъв ужасен шум, са цигани или тъпи селяни! "Голямата работа" комплексари са и си мислят, че това е повод да се изфукат пред света!

Озвучители пуснати на пълна мощност в ниските честоти излъчват и в областта на инфразвуковите вълни, които разстройват дейността на сърцето и "го подготвят" за инфаркт!

Тези инфразвукови вълни са в диапазона на излъчване от разместването на земните пластове при земетресение, което ние не чуваме, но животните усещат и, предугаждайки този катаклизъм, започват да се мятат тревожно и да гледат да избягат. Хората също могат да изпаднат в пристъп на паника от тези звуци - правени са такива опити и въпреки че не ги чуват, слушателите паникьосани са напускали залата.

А какво става с горките птички в парка на гребната база, където по цял ден "дънят" огласящи цялата гора нискочестотни звуци?! Трябва да се намесят и еколозите!


Веселин Пд написа на 21.07.2012 г.:
Налагало ми се е и е вършело работа. А като не е свършило при вас работа дежурните в РПУ-то не са последна инстанция, те си имат шефове, отивате и пускате писмена (най-добре колективна) жалба до началника на РПУ-то, ако и това не помогне - до шефа на РДВР-то, ако и това не помогне си има и други инстанции нагоре за това, че явно някои хора не си вършат работата. За затворено заведение не знам, но има затворени обекти. А ако няма затворено заведение това е само защото ние самите бързо се отказваме да се борим. Направете една колективна жалба всички вие от въпросните блокове, ама писмена и си има законов срок, в който трябва да бъде направена проверка и да ви бъде отговорено и съответно да бъдат взети мерки. И отговора ще го получите писмено и като продължи тормоза поне ще имате документ за това нещо и с него право в съда или поне при някой адвокат, пък той да ви каже какво можете да направите. Аз чак до там не съм стигал, засега когато ми се е налагало съм звънял и са реагирали от полицията, но когато не става с обаждането на 1, ще се обадят всички по веднъж да видим тогава дали няма да направят нещо. Важното е борбата да не спира. Може и да съм идеалист, но не съм наивен, а упорит. Начини има, ако трябва и до крайности може да се стигне понякога, но не бива да се примиряваме с неправдата и с това разни хора да ни нарушават правата както си искат. Защото ако полицията не си върши работата в други държави има НПО-та, към които може да се обърне човек. Тук НПО-тата са направени само с цел да прибират пари. А гражданското общество (аз и ти го доказваме) вместо да се обединява, се джафкат и обиждат помежду си.

EWF написа на 20.07.2012 г.:
До Веселин Ж.
Пич, ти как мислиш? Щото, по наивно-идеалистичния ти коментар оставам с впечатлението, че освен добра теоретична подготовка и списване по форумите не ти се е налагало(дай Боже и да не ти се налага) да се сблъскваш с реалиите с "нашата полиция", другите власти и тези, които са в "добри" отношения с тях. От две години околните 5-6 блока водим борби за това да се спазва тишината от "Даяна"-та, но глас в пустиня, братче! Аз лично съм се обаждал десетина пъти, още сума ти народ го е правил, но ефекта е нулев. Хората с фуражките идват, правят забележка, всичко утихва за известно време, и след ден-два, все едно нищо не е било. Кажи ми, приятелю, ти лично знаеш ли някъде в Пловдив, или в България, да е затворено заведение заради вдигане на шум?
На мен ще ми е много любопитно да науча нещо по въпроса и ако някъде нещо такова се е случило, с удоволствие бих обменил опит с тези, които са се справили с такъв проблем.
В интерес на истината, трябва да спомена, че след около едномесечна дискусия с хората от "Чистота", успяхме да променим графика на сметосъбирането в района, така че, това да става през деня, а не в 5 часа сутринта и съпроводено с ужасен шум.
За съжаление, тези които санкционират нарушаването на нощната, пък и по друго време тишина, изобщо не се напъват да си свършат работата. То е същото като с проблема с шума от мотоциклетите нощем, или денем; и още хиляди други неща, които по някаква наредба не трябва да ги има, ама - факт! има ги и още как!

Веселин Пд написа на 20.07.2012 г.:
EWF, я да те питам ти лично колко пъти си звънял в полицията при подобни неща? Наредба 1 гласи, че без значение ресторантьорът какви разрешителни има, след 22:00 ч. не може да вдига шум.Може да има разрешително за удължено работно време, но няма право да вдига шум. Така че при сигнал полицията е длъжна да прекрати шумното мероприятие. При 3 нарушения му се отнема разрешителното за удължено работното време, но това е ако 3 пъти полицаите след сигнал отидат и документират нарушението. Та пак на въпроса - ти колко пъти си звънял?

EWF написа на 20.07.2012 г.:
Пречи, пречи! Особено, когато вятърът духа в посока от Гребната към града. Всичко се чува все едно празнуват пред блока. Ама то да е само там - с мед да го намажеш. В този град всеки ресторантьор може да си изкара каквото си ще разрешително, за какъвто си ще режим на работа. Пример - "Даяна 4". Денонощно работно време, разстояние до блоковете наоколо, не-повече от 50м, почти всяка вечер има някоя компания дето разпива до 2-3 часа през нощта, без да се съобразява с нищо. И за капак, като пуснат "Честит рожден ден" посред нощ за 2мин. е напълно достатъчно да ти скапят съня.
Само дето няма реакция от никоя институция по проблема.

Веселин Пд написа на 19.07.2012 г.:
Не е вярно, че не пречи на никой, пречи и то на доста хора, няма да ти казвам как се чува. Нека се женят, но защо за едни заведения законът е че след 22:00 ч. не могат да вдигат шум, а специално и само за едно единствено заведение на Гребната този закон не важи? От къде на къде? Свирни и чалгии се чуват в 1 и в 2 през ноща, как се спи на такъв шум? Където искат да се женят хората, ама защо трябва да се пречи на други хора? Бях на няколко сватби последните 2-3 години и повечето бяха или изцяло вътре в заведение или изнесената част в градината беше без да се вдига шум и пак сватбите си бяха достатъчно добри. Да не говорим, че въпросното заведение вдига шум и през седмицата и то без да има сватби, просто си дънат музиката до дупка без да се съобразяват с никакви закони.

poto написа на 19.07.2012 г.:
Ок, ако там е шумно, къде да се женят хората????? На село ли да ходят, та там да не вдигат шум? Гребната има страхотни ресторанти отдалечени от градът, и не пречат на никого, къв е проблема сега? Помня винаги са ревали бабите от този квартал, преди доста години те бяха и причината да се затвори Домби там.

koko moko написа на 05.07.2012 г.:
гърми се здраво , къде е полицията питам !!!

Веселин Пд написа на 25.06.2012 г.:
Kрайно време е в Пловдив да спре да действа мутряшкия начин на действие от 90-те, при който мнението, спокойствието и правата на обикновения гражданин нямат значение. Наскоро говорих с жена, която живее наблизо и каза, че там сватби си правели предимно богаташи и предполага, че заради това никой не им прави нищо и шумът след полунощ дори е нещо нормално там.

rummi_to написа на 25.06.2012 г.:
Гребната база е едно прекрасно място за отдих и почивка, за разходки - сравнително отдалечена от жилищни блокове, къщи и коопераци, чист въздух, природа, възможност за спорт, кафенца. Въпреки това, тя е част от града и там важат същите наредби за обществения ред, както на другите места. За съжаление, част от заведенията, в които се провеждат сватби и друг вид тържества, явно са решили, че правилата не важат за тях и си позволяват да увеличават прекалено много музиката и след 22:00 часа, а много пъти дори и след 00:00 часа. Вие, които живеете в близост до Гребната база, чувате ли музиката от сватбите и пречи ли ви това?



ВХОД за регистрирани
E-mail / Потребителско име
Парола
запомни ме на този компютър
забравена парола

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: