ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Пловдивчани на линия:

Bundesliga

Трябва да сте регистриран потребител и да се присъедините към групата, за да може да оставите мнението си.
1- ви кръг, Байерн - Волфсбург
Bayern Munchen 1900 написа на 23.08.2014 г.:
Шампионът на Германия Байерн Мюнхен с огромни усилия записа победен старт на сезон 2014/2015 в Бундеслигата. На своя "Алианц Арена" баварците стигнаха до 2:1 над Волфсбург, който ги затрудни изключително много след почивката и пропусна не едно или две положения, с които да навакса изоставането си от два гола.

Мачът премина в бясно темпо и публиката по трибуните видя куп страхотни изпълнения както от полевите играчи, така и от вратарите. Естествено фрапиращи пропуски не липсваха, като с особен такъв се отчете влезлия на смяна в редиците на "вълците" Жуниор Маланда.

Първата част определено премина под диктовката на домакините, които започнаха да създават сериозни опасности едва от 30-ата минута нататък. Първи Томас Мюлер имаше шанс да открие резултата, но неговият изстрел от вътрешността на наказателното поле нямаше достатъчно сила и Макс Грюн отрази.

Минутка по-късно Левандовски се включи чудесно в атака и засече центриране от фланга, но отново Грюн боксира.

В 37-ата минута нищо не можеше да спаси Волфсбург, след като Ариен Робен проби отдясно, където финтира Луис Густаво и центрира прострелно по тревата, а Мюлер с фино докосване отклони кълбото до дясната греда - 1:0.

Веднага след почивката разликата беше удвоена и привържениците започнаха да мечтаят за разгром. Страхотна атака за Байерн през центъра премина през Левандовски, който тънко пусна към Робен. Холандецът догони кълбото около точката на дузпата, литна защитник и с левия крак стреля под гредата.

Много бързо обаче - в 52-ата минута - Волфсбург се върна в мача след чудесен гол на Ивица Олич. Бившият футболист на Байерн получи пред наказателното поле и с много премерен шут не остави никакви шансове на Мануел Нойер.

Три минути след попадението Филип Лам можеше да възстанови аванса на своя тим, но Грюн отново се намеси. Малко след него Левандовски излезе сам срещу стража, ала си поведе твърде дълго и не успя да отправи хубав шут, което улесни вратаря на "вълците".

В 80-ата минута дойде и невероятният пропуск на Маланда, който получи страхотен пас отляво и от 7-8 метра стреля в тялото на Нойер. Топката отскочи от крака на вратаря, удари се в гредата и застана пред голлинията, докато връхлитащият Маланда някак успя да я прати в аут.

Шест минути преди края Байерн имаше защо да протестира срещу съдийската бригада, която не призна редовен гол на Себастиан Роде. Резервата шутира много точно от границата на наказателното поле, а Мюлер прескочи кълбото, което влетя в долния ляв ъгъл. Въпреки че нападателят бе на една линия с предпоследния в отбрана за Волфсбург, съдиите отмениха гола заради засада.

В добавеното време на срещата Робен можеше да отбележи втори гол в срещата, след като надбяга отбраната на противника, но от 13 метра нацели напречната греда.

Въпреки пропуските обаче тимът на Хосеп Гуардиола потегли с победа и записа първи точки в актива си.

Bayern Munchen 1900 написа на 22.08.2014 г.:
През годините често се е случвало Байерн (Мюнхен) да стартира сезона в Бундеслигата с грешна стъпка и е редно да се запитаме дали нещо подобно може да се случи и днес. Баварците, които направиха дубъл под ръководството на Джосеп Гуардиола, приемат амбициозния Волфсбург и са наясно, че ги чака тежък мач. От една страна мюнхенци ще са без някои от звездите си, които са контузени или още не са във форма след Мондиал 2014, а от друга Волфсбург е достатъчно качествен отбор и разполага с потенциал да поднесе изненада на "Алианц Арена". Без продадения на Реал Мадрид Тони Кроос и контузените Хавиер Мартинес, Бастиан Швайнщайгер, Тиаго Алкантара и Франк Рибери халфовата линия на Байерн ще има съвсем различен вид, поне в началото на сезона. В мача за Суперкупата на Германия срещу Борусия (Дортмунд) шампионите бяха тотално надиграни и заслужено загубиха, а бледото им представяне стана повод за много критики по адрес на Гуардиола. Каталунският специалист запазва спокойствие, но кадровите проблеми налагат привличането на нов бранител и засега вариантите са Меди Бенатия от Рома и Аймерик Лапорт от Атлетик Билбао. Срещу Волфсбург атаката на Байерн ще води новата звезда на тима Роберт Левандовски, а зад него ще действат Томас Мюлер и Марио Гьотце. Привлеченият от Валенсия Хуан Бернат ще уплътнява левия фланг, а фаворит да започне по дясното крило е Джердан Шакири. Предвид наказанието на Жером Боатенг е много вероятно в стартовия състав да се появи и Пиер-Емил Хьойберг. Волфсбург се цели в място в четворката и попадане в Шампионската лига. "Вълците" играят приятен за окото футбол и бележат доста голове, но защитата им далеч не е сред най-стабилните в Бундеслигата. През лятото отборът се подсили с Аарон Хънт от Вердер (Бремен), Себастиан Юнг от Айнтрахт (Франкфурт) и Джошуа Гилавоги от Атлетико Мадрид, а миналата седмица подписа и със скандалния Никлас Бендтнер. Ръководството на клуба имаше намерение да инвестира сериозна сума за закупуването на нов нападател, но удари на камък с Матия Дестро от Рома. Срещу Байерн в предни позиции ще започне бившият футболист на баварците Ивица Олич, а от втора позиция ще му помагат Кевин де Бройне и Максимилиан Арнолд. Старши треньорът Дитер Хекинг много ще разчита и на пробивите на левия бек Рикардо Родригес, който се представи силно на световното първенство и е сред най-добрите изпълнители на статични положения в Бундеслигата.

Bayern Munchen 1900 написа на 21.08.2014 г.:




22 Август 2014 г.
21:30 ч. българско време


Капацитет: 74.809



ВХОД за регистрирани
E-mail / Потребителско име
Парола
запомни ме на този компютър
забравена парола

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: